22 APRIL -Earth day today

Idag är det Jordens Dag. Den jord vi lever på, av och med. Hon har sin dag i dag. Hon som håller vår livstråd i sin hand, i sin luft, i sitt vatten och i sin jord. Lev lite extra naturligt idag så lever du med jorden och med dig själv genom det, ni två lever ju i ett äktenskap sedan alltid.

Foto: Victor Thomander

En jord i balans ger ett liv i balans.

En jord i Obalans ger ett liv i Obalans.

Enkel matematik då jorden är ett ”slutet system” där allt beror och bygger på varandra .

Detta att allt hänger samman och påverkar varandra både direkt och med efterverkningar, det har vi märkt av just nu. Allt det svåra som händer oss i världen nu är ingen lek och inget kul MEN tydligen behövs det för att vi skall vakna. Vakna och på riktigt vara intresserade av den och förstå den otroligt intelligenta jord och natur vi är en del av.

Den intelligensen som vi är tillsammans kommer att lösa allt detta. Det sker i de dagar vi inser att Klimatkris, Pandemi, Krig, Våld, Ekonomikris och så vidare, hänger samman i samma tråd. Kommer ur samma kontaktlöshet och ur det att vi tappat att matematik/beteendevetenskap/biologi bygger alla på ekvationer och ‘matematiska’ formler.

Att det tappades bort och fick bli till oviktigt, blev till slut till farligt för människan själv. Att barnet som hade den vetskapen fick öva bort den och bara öva inlärning inte omlärning eller att iaktta flöden i alla livets olika formler och hur de sitter samman – utenaturen, den inre naturen och det mellanmänskliga – i en och samma formel. Kanske var det så att matten fick bli så tråkig för många och svår att greppa för att vi inte presenterade den tillräckligt vitt, brett och genuint? Gjorde den liksom helig och viktig i sin sammansättning och i sina många sammanhang.

Foto Madeleine, Mörkö

Så idag på jordens dag så övar vi och återlär och går in i omlärning in till det människan äger i sin grund – samklang. I dag så ärar vi jorden och allt liv på den och är noggranna med det vi gör och är, tänker jag. Noggranna med att vara ödmjuk inför allt vi har som bygger på att jorden mår bra och vill bistå oss riktigt bra gåvor av mat och förnödenheter.

Prova på att använda så lite resurser du kan idag. Prova på att vara intresserad av hur den levande naturen kring dig ser ut idag. Både det som växer och de du har omkring dig. Varför mår de/det bra? hur hänger de samman? Vara nyfiken och nyvaken.

Foto: My Olsson Hallén

Earth day today: Sänd en varm tanke till alla arter som tyvärr har lämnat oss. Alla människor som fått ge sitt liv. Sänd en tanke in till dig själv idag om att göra om och göra bättre i det du kan förändra.

Ja, gör skillnad så där lite extra. Ni håller ju i livstråden tillsammans så det är bra om även hen längst bak i bussen mår bra, det gör skillnad jag lovar. Och spill inget skit på jorden idag eller i tanken om den du möter. All skit är skit, så idag; en REN dag så gott det bara går som ärar vår jord och det liv vi får möjlighet att leva. Leva tillsammans med varandra.

Dagens ledord internationellt för ”Earth Day” är: INVESTERA I DIN PLANET!

Ha en fin Earth Day

Be sensitive out there!

Madeleine

#motherearthday #bekind #klimat #livsklimat #beteendeloop #människorochmöten #relationellutveckling #relationell


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s